تیتر خبرها

موج افزایش قیمت خودروها به تجاری سازها رسید

نیم کلاچ: پایگاه خبری نیم کلاچ به نقل از عصر اقتصاد: بررسی ها و آمارهای منتشر شده نشان می دهد که موج افزایش قیمت خودروها از خودروهای سواری به تجاری نیز رسیده و برخی شرکت ها همچون ایران خودرو دیزل و مایان در فروش های اخیر خود، افزایش قیمت لحاظ کرده اند.

بر اساس این گزارش، در کنار رشد نرخ های فروش، مقدار تولید انواع خودروی تجاری در 6 ماهه نخست سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال 1401 افزایش 39 درصدی داشته است.

خودروسازان در مدت یاد شده از سال جاری بالغ بر 19 هزار و 763 دستگاه مینی بوس و میدل باس، اتوبوس، کامیون، کامیونت و کشنده تولید کردند؛ در حالی که در همین مدت از سال گذشته 14 هزار و 167 دستگاه خودروی تجاری تولید کرده بودند. یکی از علل افزایش تولید را می توان در اجرای بهتر و دقیق تر برنامه جایگزینی خودروهای تجاری فرسوده دنبال کرد.

در این میان، آن چه بیش از رشد میزان تولیدات مورد توجه واقع شده، افزایش قیمت خودروهای تجاری در مدت اخیر است.

چندی پیش از سوی د فتر صنایع خود روی وزارت صمت نامه ای به خودروسازان ارسال شد مبنی بر این که شرکت ها جهت واردات قطعات مورد نیاز خود، ارز مورد نیاز را از محل صادرات محصولات خود یا دیگر شرکت ها تامین کنند و دیگر خبری از ارز با نرخ نیما نیست.

در واقع، شرکت ها اکنون باید بیش از گذشته به سراغ د اخلی سازی و بومی سازی بروند و برای تامین ارز مورد نیاز به فکر صاد رات باشند یا اینکه از د یگر صاد رکنند گان یا از بازار آزاد، ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.

بخوانید  کاهش چشم‌گیر تعهدات معوق ایران خودرو

هر چند که این اقدام صرفا جهت کنترل بازار ارز و تثبیت قیمت ها صورت گرفته اما؛ با توجه به تفاوت قیمت ارز بازار آزاد و نیما، شرکت ها برای تامین ارز مورد نیاز خود باید نرخ بالاتری پرداخت کند و هزینه های تولید افزایش می یابد و د ر نهایت منجر به افزایش قیمت نهایی خود رو شد.

ارزی که پیش از این برای شرکت ها حدود 42 هزار تومان آب می خورد، اکنون باید با نرخی در حدود 50 هزار تومان تهیه کنند. این مورد به عنوان عامل اصلی افزایش نرخ خودروها به خصوص خودروهای تجاری در مدت اخیر شناخته می شود و موضوعی است که از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر قابل توجهی در هزینه های تولید خودروسازان دارد.

از سوی دیگر، افزایش قیمت گواهی اسقاط در سال های اخیر نیز دخیل بوده است و در کنار رشد نرخ تامین ارز، فشار وارده به هزینه های تولید و در نهایت قیمت های فروش را بیشتر کرده است.

به دلیل مشکلاتی که در بحث خودروهای فرسوده در کشور و نیاز مبرم به اسقاط آن ها وجود دارد، یکی از شروط واردات خودرو، ارائه گواهی اسقاط عنوان شد. به همین جهت، ارزش گواهی اسقاط طی دو سال گذشته رشد قابل توجه 500 درصدی داشت و هم اکنون به 55 میلیون تومان رسیده و خریداری می شود .

لازم به ذکر است که برای واردات هر کامیون کشنده، 4 گواهی اسقاط، برای کامیون های 19 تا 26 تنی، 3 گواهی اسقاط و برای کامیون های زیر 19 تن و مینی بوس، 1.25 گواهی اسقاط نیاز است.

بخوانید  پشت پرده ثبت نام خودرو چیست؟مافیا یا قرعه کشی

بر این اساس، علاوه بر هزینه هایی مانند عوارض و نرخ ارز، قیمت بالای گواهی اسقاط نیز مزید بر علت شده تا زمینه برای تغییر قیمت خودروهای تجاری فراهم شود .

از این نکته نیز نباید گذشت که رشد هزینه های تولید در نتیجه افزایش نرخ تامین ارز و سایر هزینه ها همچون اسقاط، مشکلات نقدینگی برای شرکت ها و بنگاه های اقتصادی ایجاد می کند که در نهایت، این مشکل به مردم عادی و متقاضیان خرید نیز سرایت می کند و شرکت ها ناچار می شوند جهت کاهش مشکلات نقدینگی و سرپا نگه داشتن خطوط تولید خود، میزان تسهیلات خرید خودروهای تجاری را کاهش دهند.

در واقع، محدودیت های اعمال شده در مدت اخیر منجر به افزایش قیمت خودروهای تجاری در کشور شد و افزایش قیمت هایی که تحت تاثیر حذف برخی خدمات دولتی اتفاق می افتد، به نوعی اجتناب ناپذیر است. بنابراین نمی توان تاثیر آن بر قیمت فروش محصولات خودروسازان تجاری همچون بهمن دیزل که از ارز آزاد برای واردات قطعات سی کی دی (CKD) استفاده می کنند، نادیده گرفت.

به این ترتیب، با توجه به اعلام قیمت های جدید از سوی برخی تولیدکنندگان خودروهای تجاری همچون ایران خودرو دیزل و مایان، شرکت های دیگر همچون بهمن نیز می توانند محصولات خود را با قیمت های جدید و بیش از گذشته روانه بازار کنند.

مطلب پیشنهادی

خودروهای وارداتی جدید ساخت کدام کشورها هستند؟

با شروع دور جدید واردات خودرو به ایران، ظاهرا تمام این ماشین ها از کشور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *